AlbanyNYRecruiter Since 2001
the smart solution for Albany jobs

Analytisch Chemisch Laborant

Company: AVANTIUM
Location: Amsterdam
Posted on: June 12, 2021

Job Description:

fulltime/part-time

Avantium is een toonaangevend technologieontwikkelingsbedrijf en een voorloper in de duurzame chemie. Avantium ontwikkelt nieuwe technologien op basis van hernieuwbare koolstofbronnen als alternatief voor chemicalin en kunststoffen op basis van fossiele grondstoffen. Avantium hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en er zijn drie pilot plants gevestigd in Geleen en Delfzijl. In totaal werken er ongeveer 240 mensen met minstens 20 verschillende nationaliteiten.

Avantium Renewable Polymers heeft als doel om YXY planten-naar-plastic-technologie naar de markt te brengen. Deze technologie zet plantaardige suikers katalytisch om in een breed scala aan chemicalin en kunststoffen, zoals PEF (polyethyleen furanoaat). PEF is 100% plantaardig, recyclebaar en afbreekbaar met superieure prestatie-eigenschappen in vergelijking met de huidige veelgebruikte verpakkingsmaterialen op petroleumbasis.

Het analytische team levert de analytische oplossing voor alle verschillende processtappen binnen de Renewable Polymers (RNP) business unit. Wij beschikken over een breed scala aan analyses, van standaardmethoden tot geavanceerde technieken. In samenwerking met de verschillende (project)teams bepalen wij wat er nodig is binnen het project op analytisch gebied.

Verantwoordelijkheden

De Analytisch Chemisch Laborant binnen RNP bijdraagt aan proces- en productontwikkelingsprojecten door het uitvoeren van monstervoorbereidingen en verrichten van analyses op basis van de verschillende analytische technieken. In deze functie rapporteer je aan de manager van het analytisch team, wat valt onder de afdeling Technology & Innovation binnen RNP. Wij zoeken een enthousiaste collega die de volgende verantwoordelijkheden op zich neemt:

 • Ondersteunen van R&D-projecten door het inwegen en verdunnen van monsters.
 • Uitvoeren van eenvoudige batchreactoreenheden of opstellingen.
 • Uitvoeren van routinematige analytische projectactiviteiten zoals KF, titraties, UV, pH en chromatografische analyses zoals (UP)LC en GC.
 • Herkennen van problemen tijdens monstervoorbereiding of analyses.
 • Je werkt graag in het lab.
 • Communiceert proactief met je collega's, project- en teamleiders, inclusief planning, beheer van tijdlijnen en rapportages.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in ons team;

 • Bezit je een MLO of mbo-niveau 3/4 diploma met een paar jaar werkervaring.
 • Praktische ervaring met analytische technieken zoals monstervoorbereiding, titraties, KF, UV-analyse.
 • Je kan zelfstandig als in teamverband werken
 • Je bent een team player, resultaatgericht, flexibel en pragmatische zelfstarter.
 • Goede communicatie en reportage vaardigheden in het Engels.
 • Actief bijdragen aan de veiligheid in ons laboratorium en houden aan de veiligheidsvoorschriften.

Wat bieden wij?

Wij zijn een klein bedrijf en dit biedt jou de unieke kans om veel te leren over verschillende vakgebieden en je generiek te kunnen ontwikkelen. Leerpaden zijn steil en er zijn geen vooraf gedefinieerde loopbaan- of ontwikkelingstrajecten. Jij loopt voorop in je carrire en wat je aan tafel brengt wordt opgemerkt en initiatieven wordt beloond en erkend. Wij hebben een informele cultuur, een platte organisatie en vieren graag de vele culturen die wij vertegenwoordigen. Daarbovenop bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Als deze vacaturetekst overeenkomt met jouw vaardigheden en interesse, neem dan gerust contact met ons op. Wij laten je graag de innovatieve wereld van Avantium zien. U kunt Manon Stam (HR adviseur) bereiken via 020 586 0244 of recruitment@avantium.com

Keywords: AVANTIUM, Albany , Analytisch Chemisch Laborant, Other , Amsterdam, New York

Click here to apply!

Didn't find what you're looking for? Search again!

I'm looking for
in category
within


Log In or Create An Account

Get the latest New York jobs by following @recnetNY on Twitter!

Albany RSS job feeds